Skip to main content

Een gesprek met Buuf

20 december 2023

Ze is een beetje nerveus voor het gesprek.

”Mijn dochters denken dat ik eenzaam ben. Ik ben wel veel alleen maar ik voel me niet eenzaam. Ik houd van lezen en pluis iedere dag de krant uit. Door artrose ben ik stijf en heb ik veel pijn. Opstaan en mezelf verzorgen kost veel tijd. Dus rust ik iedere middag, lekker op de bank.“

Het lijkt alsof ze vooral haar dochters een plezier wil doen. Maar gaandeweg het gesprek geeft ze toe dat ze steeds vergeetachtiger wordt. En ziet ze ook wel de voordelen van Buuf. Een vertrouwd iemand die wekelijks langskomt om te kijken hoe het gaat, samen even naar buiten, een boodschapje en wat opruimklussen die ze al lang wil doen. Nu heeft ze een paar weken een Buuf en is ze blij dat haar dochters hebben doorgezet.

Meer actueel

Brokanthuis Hengelo houdt open dag op 8 juni

29 mei 2024
Vanaf 1 mei is het Brokanthuis open en in de loop van mei zijn de eerste bewoners gekomen! Echt een mijlpaal. Hier en daar moesten nog wel wat werk…

Startbijeenkomst Team Brokanthuis Hengelo

22 april 2024
Je kan nog zo’n mooi gebouw neerzetten en inrichten, de mensen moeten het maken. De bewoners zijn daarin leidend. Daarbij zonder betutteling onders…

Brokanthuis in de Tubantia

8 februari 2024
Met als titel ‘In dit seniorencomplex wordt niemand betutteld, maar hebben ouderen de vrije hand’, wordt de komst van het eerste Brokanthuis in de …