Algemeen

Waar komt de naam Brokant vandaan?

Brocante is een benaming voor oudere spullen van waarde. Die waarde is persoonlijk en kennen we zelf toe. Wat de één als versleten ter zijde schuift, is voor de ander van onschatbare waarde. Zo ziet Brokant zijn bewoner: als ‘eigenzinnig’ individu. Op leeftijd, maar altijd van betekenis.

Voor wie is Brokant bedoeld?

Brokant is bedoeld voor ouderen die eigenzinnig ouder willen worden. Voor ouderen die zelfstandig willen leven en de regie in eigen hand houden, zonder betutteling. 

Voor ouderen die aanlopen tegen de ongemakken van het ouder worden en ondersteuning nodig hebben. Omdat het huis te groot of onvoldoende aangepast is. Of omdat hulp nodig is bij dagelijkse zaken als boodschappen, koken of de administratie.

Voor ouderen die zich wel eens alleen of eenzaam voelen. De omgeving maakt zich zorgen en iedereen zou het fijn vinden als er hulp in de buurt is. Voor gezelschap, er op uit of  kleine probleempjes. Maar ook als er iets  ernstigs overkomt.

Voor ouderen die herkennen dat de wereld steeds complexer, sneller, digitaler wordt. En niet steeds een beroep willen doen op mantelzorg van familie of vrienden.

Maar vooral voor ouderen die graag zelf hun zaakjes willen blijven regelen en onafhankelijk blijven. Op eigen wijze leven, met hulp als dat nodig is.

Hulp aan huis

Wat zijn de kosten?

Het tarief van een Buuf is  € 27,50 per uur. 

Als u gebruik maakt van een PGB wordt de Buuf betaald uit het PGB-budget. Voor de bemiddeling betaalt u € 3,00 per uur.

Als u gebruik maakt van een Buuf-abonnement zijn de kosten €29,00 per maand. Als u dan extra gebruik maakt van de inzet van uw Buuf zijn de kosten €27,50 per uur.

Hoe krijg ik een passende Buuf?

Als u overweegt gebruik te maken van een Buuf komt de Buufcoach graag eerst met u kennismaken. Samen met u bespreken we hoe het met u gaat en waarmee u graag geholpen wilt worden. Als een Buuf u kan helpen bij uw wensen gaat de Buufcoach een passende Buuf voor u zoeken.

Welke kenmerken hebben Buufs?

Wij hebben een uitgebreid netwerk van betrouwbare mensen. Zowel vrouwen als mannen. Een Buuf van Brokant heeft ervaring met ouderen, minimaal een mbo-opleiding en beschikt over een verklaring van goed gedrag. Veel van hen komen uit de ouderenzorg en willen graag de begeleiding kunnen bieden die nodig is. Zij helpen u graag het leven te leiden dat ú wilt.

Wat als ik nu nog geen hulp nodig heb maar wel op iemand wil kunnen terugvallen?

Dan kunt u gebruik maken van ons Buuf-abonnement. U krijgt dan een vaste Buuf die contact met u onderhoudt, maar de Buuf gaat pas voor u aan de slag als u daadwerkelijk hulp nodig heeft.

Wat als ik behoefte heb aan eenmalige ondersteuning?

Ook dat kan een Buuf voor u doen.  Bijvoorbeeld om u te begeleiden naar een arts, een uitvaart of een andere gelegenheid. Misschien heeft u alleen iemand nodig die voor u enkele klussen in huis of in de tuin doet.

Wat als ik in een verpleeghuis zit?

Wij hebben diverse cliënten die in een verpleeghuis wonen en gebruik maken van een Buuf. Voor extra begeleiding of om een activiteit te doen zoals bijvoorbeeld  naar buiten wandelen, een goed gesprek of  een museum bezoeken.

Vaak betalen cliënten deze extra inzet zelf. Maar het komt ook voor dat de instelling betaalt. 

Wat is mijn voordeel als ik lid ben van Livio +?

Als u lid bent van Livio plus krijgt u structureel korting op het uurtarief. Het uurtarief is dan € 26,25 per uur.

Wat is een Buufcoach

Om u te ondersteunen bij een zinvol, veilig en plezierig leven biedt Brokant u hulp aan huis.
Uw Buufcoach kijkt samen met u wat u daarvoor nodig heeft en adviseer u over de mogelijkheden.
De Buufcoach zoekt iemand die goed bij u past.
De Buufcoach houdt regelmatig contact met u om te vragen hoe het met u gaat en u zo nodig verder te adviseren. En als uw hulpvraag complexer is dan ons Hulp-aan-Huis programma dan weten wij de weg naar andere (zorg)diensten waarmee we samenwerken. Voor u en uw familie een zorg minder. 

Is er voor Buuf mantelzorgvergoeding

Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die deze vorm van mantelzorgondersteuning vergoeden.

Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

Wonen bij Brokant

Wanneer is de bouw van het Brokanthuis in Hengelo gereed?

De bouw van het Brokanthuis in Hengelo is gestart in november 2022. De bouwtijd is ongeveer 15 maanden. naar verwachting kunnen de eerste huurders in maart 2024 naar hun appartement verhuizen. 

Kan ik mij al aanmelden voor een plek in het Brokanthuis?

U kunt zich aanmelden voor een plek in het Brokanthuis. Dit kan door een mail te sturen via de contactpagina of naar info@brokant.nl 
U komt dan op de wachtlijst. Toewijzing gaat op volgorde van aanmelding.

U kunt ook eerst vragen om een informatiepakket of een gesprek.

Is er een indicatie nodig om te kunnen wonen in het Brokanthuis

Er is geen indicatie nodig om te kunnen wonen in ene Brokanthuis.

Het Brokanthuis is niet geschikt voor mensen met een verpleeghuisindicatie die veel zorg en begeleiding nodig hebben.

Het Brokanthuis is bedoeld voor ouderen die wel beschut willen wonen maar geen indicatie voor een verpleeghuis hebben 

Zijn de kosten van wonen in het Brokanthuis al bekend?

De kosten van wonen in het Brokant zijn nu nog niet bekend. De kosten zullen bestaan uit 4 componenten

  • Voor het appartement is huur verschuldigd. In deze huur zitten ook de kosten van de gezamenlijke ruimtes.
  • Daarnaast zijn er vaste woonservicekosten voor het onderhoud van de algemene ruimtes, de huismeester, het alarm, de verzekeringen en materiaalkosten.
  • Voor de dagelijkse aanwezigheid, de 24-uurs bereikbaarheid, de activiteiten in de huiskamer en de algemene ondersteuning sluit men een dienstenarrangement af. Deze is gekoppeld aan de huur.
  • De overige diensten die worden afgenomen worden maandelijks in rekening gebracht. 

Een zinvol, veilig en plezierig leven.


Met  gemaakt door Comyoo | creatieve studio